|
POLITYKA 2o Twoje zdanie o...
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Incognita
Moderator
Dołączył: 19 Mar 2007
Posty: 3571
Przeczytał: 8 tematów
Ostrzeżeń: 0/4
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Pią 1:02, 04 Sty 2008 Temat postu: |
|
|
w51 napisał: | Boszzzzzzzeeeeeeeee Sziman
Zapodaj coś ciekawego, bo po primo, z wytwornej dzięki Tobie kuchni, robi sie ...garkuchnia, a po wtóre, może ... facetów po 40 -tce ich połowice ... zaskoczą i upitraszą im coś niecodziennego, pożywnego, i smacznego
Pozdrawiam |
A Tobie w51 też ktoś zupę przesolił?? czy może sobie udrażniasz kanały jadowe??
Tak opiekane ziemniaczki dziś były prezentowane w programie kulinarnym jako danie popisowe na przyjęcie gości EURO2012
dletego mnie napadło na to danie, jedyną różnicą był kotlet wołowy, ale ja dla dzieci gotuję ...moje dzieci wolą kotlety mielone....
Poza tym codzienne zycie nie składa się z samych wykwintnych dań....
chciałabym tu poczytać przepisy, które mogą urozmaicić codzienny jadłospis...
To jest tak jak z tą polityką... to my się borykamy z polityką codzienności, my musimy ją realnie dżwigać...
Wy tylko o niej bleblacie...
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Gość
|
Wysłany: Pią 1:26, 04 Sty 2008 Temat postu: |
|
|
Incognita napisał: |
A Tobie w51 też ktoś zupę przesolił?? czy może sobie udrażniasz kanały jadowe??
chciałabym tu poczytać przepisy, które mogą urozmaicić codzienny jadłospis... |
Witaj Incognito
Co do pierwszego ... no coment, co zaś do drugiego wyobraż sobie, ze ja również miast otwierania kolejnej ... karczmy
Pozdrawiam
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Gość
|
Wysłany: Pią 1:32, 04 Sty 2008 Temat postu: |
|
|
Incognita napisał: | Taką zapiekankę robię, ale bez mleka i tego trzepania jajkami...
na wierzch daję drobno startą goudę ostrą...(grubo)...czasem zmieszaną z przyprawami....zależy kto ma to jeść... |
Nie ma to jak prawdziwy Turek jajami zatrzepie
Normalnie niebo w gebie
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Gość
|
Wysłany: Pią 15:04, 04 Sty 2008 Temat postu: |
|
|
Wyciszona napisał: | W święta upiekłam bażanta faszerowanego sarniną z grzybami.
|
Basiu, ja już Ci chyba pisałam kiedyś,że powinnaś napisać książkę kucharską...jestem pewna,że to byłby hit...ja sama kupiłabym ją sobie i wszystkim moim przyjaciółkom w prezencie...tak się to czyta,że człowiek od razu nabiera ochoty.... ;)
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Gość
|
Wysłany: Pią 16:45, 04 Sty 2008 Temat postu: |
|
|
Indian Summer napisał: | Wyciszona napisał: | W święta upiekłam bażanta faszerowanego sarniną z grzybami.
|
Basiu, ja już Ci chyba pisałam kiedyś,że powinnaś napisać książkę kucharską...jestem pewna,że to byłby hit...ja sama kupiłabym ją sobie i wszystkim moim przyjaciółkom w prezencie...tak się to czyta,że człowiek od razu nabiera ochoty.... ;) |
Hmm..może faktycznie powinnam odszukać tamte stare przepisy...ale nie wiem, czy to możliwe.
Nigdzie więcej nie zapisałam.
A może to dobrze.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Gość
|
Wysłany: Pią 16:56, 04 Sty 2008 Temat postu: |
|
|
Cytat: | Nie ma to jak prawdziwy Turek jajami zatrzepie
Normalnie niebo w gebie |
enigmatyczny przepis...
Czy to moze cos na bazie jogurtu?
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Gość
|
Wysłany: Pią 17:02, 04 Sty 2008 Temat postu: |
|
|
roześmiana napisał: |
Nie ma to jak prawdziwy Turek jajami zatrzepie
Normalnie niebo w gebie |
Kasiu ależ Polak też porafi
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Gość
|
Wysłany: Pią 22:33, 04 Sty 2008 Temat postu: |
|
|
Wyciszona napisał: | [
Hmm..może faktycznie powinnam odszukać tamte stare przepisy...ale nie wiem, czy to możliwe.
Nigdzie więcej nie zapisałam.
A może to dobrze. |
Hmmmmmmmmmm , w jakim dziale pisałas? Trzeba to skopiowac koniecznie dla potomnych.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Gość
|
Wysłany: Pią 22:40, 04 Sty 2008 Temat postu: |
|
|
roześmiana napisał: | Wyciszona napisał: | [
Hmm..może faktycznie powinnam odszukać tamte stare przepisy...ale nie wiem, czy to możliwe.
Nigdzie więcej nie zapisałam.
A może to dobrze. |
Hmmmmmmmmmm , w jakim dziale pisałas? Trzeba to skopiowac koniecznie dla potomnych. |
Roześmiana..
Ja nawet nie pamiętam, stara już jestem..ale chyba wszędzie.
Może Indianka będzie wiedziała..
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Gość
|
Wysłany: Sob 2:12, 05 Sty 2008 Temat postu: |
|
|
chyba było na co nick to topik... ale nie wiem czy na Pajutkowym czy gdzie...
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Gość
|
Wysłany: Sob 2:17, 05 Sty 2008 Temat postu: |
|
|
Indian Summer napisał: | chyba było na co nick to topik... ale nie wiem czy na Pajutkowym czy gdzie... |
Hm..trza odkopać i zachować dla potomnych..
Niech się uczą..gotowania.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Gość
|
Wysłany: Sob 2:24, 05 Sty 2008 Temat postu: |
|
|
nie mam nic do roboty..idę pokopać....
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Gość
|
Wysłany: Sob 2:27, 05 Sty 2008 Temat postu: |
|
|
Indian Summer napisał: | nie mam nic do roboty..idę pokopać.... |
Wklejałam chyba tez na topicu Sycylijczyka...
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Gość
|
Wysłany: Sob 2:31, 05 Sty 2008 Temat postu: |
|
|
na razie ryję Twój topic
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Gość
|
Wysłany: Sob 2:38, 05 Sty 2008 Temat postu: |
|
|
na razie znalazłam taki smakołyk...mogę? chyba mogę...
przepis autorstwa Wyciszonej, afkors....
Biszkopt ponczowy; z 1/2 szklanki mleka gorącego dolanego do ciasta, po upieczeniu jest zawsze sam w sobie wilgotny.
Sok z dwóch cytryn i skórką otartej z jednej gotujesz 1 1/4 szklanki wody i 1/2 szklanki cukru powolutku.
Dodajesz do tego 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej rozrobione w odrobinie zimnej wody.
Studzisz.
1/2 litra śmietany 36% ubijasz na sztywno i dodajesz masę cytrynową.
Ciasto kroisz na 3 krązki smarujesz cieniutko konfitura najlepiej morelową.
Na to krem cytrynowy.
Na wierzch znów cieniutko rozgrzana konfitura. i jak ostygnie smarujemy kremem cytrynowym.
Na wierzch płatki migdałowe.
I jeszcze na wierzch krążki cytryny zawinięte w "S"
Sorry za opis ale z glowy, prawdziwy
Ostatnio zmieniony przez Gość dnia Sob 2:44, 05 Sty 2008, w całości zmieniany 2 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
|
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
|