Forum POLITYKA 2o Strona Główna POLITYKA 2o
Twoje zdanie o...
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Dobre przepisy, Rady Kulinarne
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 13, 14, 15 ... 21, 22, 23  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum POLITYKA 2o Strona Główna -> Twoje Miejsce Na Ziemi i we Wszechświecie
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Gość






PostWysłany: Wto 1:26, 27 Lis 2007    Temat postu:

roześmiana napisał:
Incognita napisał:
Aż Cię Siostro pochwaliłam za ten post z radości...
taaaka postawa to mnie sie podoba...
to jeszcze zrobię faszerowane papryczki...
i odkurzę piwniczkę...czy cóś... Ups


Samolubne maupy Cisza

Oj tam zaraz......... Ya winkles

"zapraszaaamy do smoczej jaaaamy..." Dancing
Powrót do góry
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Gość






PostWysłany: Śro 23:57, 02 Sty 2008    Temat postu:

Ci, którzy mnie widzieli na własne oczy, wiedzą,iż sam moj wygląd swiadczy o tym,że lubię dobrze zjeść. często szukam nowych przepisów kulinarnych aby w weekendy poeksperymentowac w kuchni.

oto, co znalazłem przed chwilką a co zagości na stole zbójeckiej jaskini w najbliższą sobotę

zwie się toto musaka

poltorej cebuli,pol kilo miesa mielonego,,ziemniaki2 jaja,mleko,zielona pietruszka,
sól,pieprz

Cebule przesmazyć na oleju, dodac partiami mieso, pietruszke, przesmazyć. Doprawic sola i pieprzem do smaku. Mozna rowniez dodac zabek drobno pokrojonego czosnku.
Surowe ziemniaki pokroić w plastry, posolić.
Naczynie zaroodporne wysmarować olejem i ukladać warstwami ziemniaki, mieso, itd. na przemian. Ostatnia warstwa musza być ziemniaki.. Podlać calosć olejem. Wlozyć do rozgrzanego piekanika.
Gdy ziemniaki beda prawie miekkie polać je jajkami roztrzepanymi z mlekiem. Zapiekać do momentu gdy wytworzy sie skorupka.
Powrót do góry
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Gość






PostWysłany: Czw 12:11, 03 Sty 2008    Temat postu:

Przyjedz do Wawy, pójdziemy na musake do Turków
Pychota mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
Powrót do góry
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Incognita
Moderator


Dołączył: 19 Mar 2007
Posty: 3571
Przeczytał: 8 tematów

Ostrzeżeń: 0/4

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Czw 21:57, 03 Sty 2008    Temat postu:

Taką zapiekankę robię, ale bez mleka i tego trzepania jajkami... Mr. Green

na wierzch daję drobno startą goudę ostrą...(grubo)...czasem zmieszaną z przyprawami....zależy kto ma to jeść...


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Gość






PostWysłany: Czw 22:57, 03 Sty 2008    Temat postu:

obiecuję,że opowiem jak smakowało...
Powrót do góry
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Incognita
Moderator


Dołączył: 19 Mar 2007
Posty: 3571
Przeczytał: 8 tematów

Ostrzeżeń: 0/4

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Czw 23:15, 03 Sty 2008    Temat postu:

Sadysta jeden....zrób chociaż fotkę... W mur

Miałam dziś ochotę na opiekane w przyprawach ziemniaki ...
obgotowałam chyba odrobinę za długo bo były juz dość kruche jak wrzucałam na blachę, i nie na oleju dziś tylko na masełku roślinnym...
oprószyłam delikatem do mięs (lubię tę posypkę) lekko białym pieprzem i mieloną papryką...wystarczyło im 15 minut...były rumiane i chrupiące...
Pycha...z mielonym kotlecikiem i szwedzką sałatką....
nic nie zostało... No


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Gość






PostWysłany: Czw 23:18, 03 Sty 2008    Temat postu:

ja dojadam to, czego nei zjedli goście na sylwestra.
kurdemol. opchanym bigosem niczym za przeproszeniem....
Powrót do góry
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Gość






PostWysłany: Czw 23:20, 03 Sty 2008    Temat postu:

Inco... ten moderator pod Tobą brzmi tak groźnie...

usmiechnij się po starej znajomości
Powrót do góry
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Gość






PostWysłany: Czw 23:27, 03 Sty 2008    Temat postu:

Rumcajsie.... aż łezka mi się zakręciła Yar good
Powrót do góry
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Incognita
Moderator


Dołączył: 19 Mar 2007
Posty: 3571
Przeczytał: 8 tematów

Ostrzeżeń: 0/4

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Czw 23:27, 03 Sty 2008    Temat postu:

Moderator pode mną...Think ...brzmi...interesująco... Ups
hmmmmm....
rozmazałam się...


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Gość






PostWysłany: Czw 23:29, 03 Sty 2008    Temat postu:

Esprit napisał:
Rumcajsie.... aż łezka mi się zakręciła Yar good


nie rycz Mąła, nie rycz
ja znam te wasze numery
Twoje łzy lecą mi na koszule
z napisem

"jestem symbolem seksu i to mi wystarczy"
Powrót do góry
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Gość






PostWysłany: Czw 23:36, 03 Sty 2008    Temat postu:

Pamiętam tą koszulę! prayer
Powrót do góry
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Gość






PostWysłany: Pią 0:19, 04 Sty 2008    Temat postu:

Boszzzzzzzeeeeeeeee Sziman Ok!

Zapodaj coś ciekawego, bo po primo, z wytwornej dzięki Tobie kuchni, robi sie ...garkuchnia, a po wtóre, może ... facetów po 40 -tce ich połowice ... zaskoczą i upitraszą im coś niecodziennego, pożywnego, i smacznego d'oh!

Pozdrawiam
Powrót do góry
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Gość






PostWysłany: Pią 0:41, 04 Sty 2008    Temat postu:

W święta upiekłam bażanta faszerowanego sarniną z grzybami.
To jest dość prosty przepis, jednak wymagający pewnego zaangażowania ...emocjonalnego też.
Bażant, to jak wiedzą wszystkie kobiety rodzaj męskiego osobnika, o dość specyficznym smaku i twardości....nazwijmy mięsa.
Aby był smaczny, trzeba go właściwie przygotować do pieczenia, aby był smakowity i osiągnął właściwą twardość, albo miękkość..nazwijmy to dowolnie, ważne aby był dobry.
A więc najpierw oczywiście należy przywdziać strój dość wygodny, niezbyt obfity i nie ograniczający myśli kudłatych.
Sącząca się muzyczka w kuchni będzie doskonałym stymulantem do przygotwania potrawy.
Kładziemy delikwenta na blacie, dość zdecydowanie, jednakże delikatnie, aby znał swoje miejsce..
Następnie, dość ostrożnie pozbawiamy go najpierw twardych elementów, czyli kości..niektórzy nazywają to lustracją kostną, albo kastracją ortopedyczną.
Gdy on jusssz miękki i uległy tak sobie leży..należy go natrzeć solą, przyprawami i dużą ilością czosnku i majeranku.
Mielone mięso sarninie (czyli młoda, niedoświadczona i narwana panienka sarenka) mieszamy z krojoną bazylią, siekanymi grzybami, czosnkiem, cebulą, jajko, przyprawy.
Gdy masa faszerowana osiągnie odpowiednią gęstość nastroju to wtedy bardzo delikatnie dłonią faszerujemy pana młodego bażanta.
Jest to czynność dość łatwa i bezpieczna bo on jest miękki, namaserowany i uległy.
A więc cały farsz umieszczamy w nim.
Zamykamu wszystkie otwory np szpilkami.
Nacieramy oliwą, kładziemy na nim jeszcze paski bekonu, aby nie wysechł podczas pieczenia (to tak jak kobietki na plaży też się natłuszczają, aby nie wyschnąć na wiór) i wkładamy go w foremce przykrytej z góry do gorącego pieca (rodzaj kuchennego solarium, gdyby panie nie wiedziały).
I pieczemy w temp. 180st..
Dość długo..Sprawdzając jego miękkość/twardość..
Powolutku, aby doszedł..bez poganiania.
Smacznego.
Powrót do góry
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Gość






PostWysłany: Pią 0:44, 04 Sty 2008    Temat postu:

To ... rozumiem Ok!
Powrót do góry
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum POLITYKA 2o Strona Główna -> Twoje Miejsce Na Ziemi i we Wszechświecie Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 13, 14, 15 ... 21, 22, 23  Następny
Strona 14 z 23

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin